Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΧΑΛΒΑΣ .......ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ







Αυτές τις ημέρες όλο μαγειρεύω και φτιάχνω γλυκά .Σήμερα άνοιξα το ντουλάπι και έκανα ζημία ,εκεί που καθάριζα βλέπω το σιμιγδάλι το πονηρό μου μυαλό που έχει το νου του στα γλυκά σκέφτηκε αμέσως <<δεν φτιάχνεις ένα χαλβά σε όλους αρέσει!!!!>>Βεβαία δεν έχασα ευκαιρία.

.Λοιπόν 1).1/2 σιμιγδάλι χοντρό . 2 ).1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο .3) .1/2 του κιλού ζάχαρη ,εγώ πάντα κρατάω τη ζάχαρη δεν τα φτιάχνω πολύ γλυκά .4 ).5 . ποτήρια νερό.5) σουσάμι,κανέλα,καρύδια..Βάζουμε το λάδι να καεί συγχρόνως σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν,μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε το σεμιγδάλι και το καβουρδίζουμε καλά να πάρει ένα σκούρο χρώμα προσοχή το ανακατεύουμε συνέχεια να μην αρπάξει Μόλις βράσει το νερό με τη ζάχαρη το ρίχνουμε στο καζάνι που έχουμε καβουρδίσει το σιμιγδάλι ΠΡΟΣΟΧΉ πετάει και θα καείτε βάλτε το καπάκι από πάνω.Μόλις πιει το νερό το σιμιγδάλι και αφού το ανακατεύουμε συνέχεια και γίνει μια ομοιόμορφη μάζα που στέκεται τη βάζουμε στη φόρμα.Αφού κρυώσει τη αναποδογυριζουμεσε μια πιατέλα,εγώ καβούρδισα το σουσάμι και έβαλα από πάνω και καρυδιά και κανέλα.Βλέπετε το αποτέλεσμα .Και ποιος δοκιμάζει πρώτος ...αυτός που το έφτιαξε!!!μμμ μούρλια εινε.Φτιαξτετο κι εσείς!!!!!!!!!!!

5 σχόλια:

  1. αν και δεν μου αρέσει προσωπικά αυτός ο χαλβάς,προτιμώ τον Μαρωνείτικο που γίνεται με νισεστέ,τον φτιάχνω γιατί αρέσει στην οικογένεια.καλημέρα γλυκιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα κομματάκι θα το πάρω οπωσδήποτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οοο θεέ μου.....κόλαση , τώρα πραγματικά ζηλεύω !!! τέλειο τέλειο τέλειο ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΩ .JENY

    ΑπάντησηΔιαγραφή