Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝIΣΤΟ


Εχτές, πήγαμε να επισκεφτούμε τους φίλους μας και να φτιάξουμε (παραγούλισμα κατά τους ψαράδες, λέγετε ολη η διαδικασία της προετοιμασίασ του χταποδιού,πριν το μαγειρέψουμε )τα χταποδάκια μας, που κατά καιρούς έχουμε πιάσει, όταν πηγαίνουμε και ρίχνουμε τα δίχτυα.

Όπως βλέπετε, βάλαμε τα χταπόδια σε δυο τσουβάλια ναύλον, τα δέσαμε καλά και με τη βοήθεια του κύματος έγιναν μια χαρά. Όσο ποιο πολύ κύμα έχει, τόσο ποιο γρήγορα γίνονται. Εχτές αργήσαμε λίγο αλλά δεν μας "χάλασε" που λένε και τα παιδιά μας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ήπιαμε το καφεδάκι μας, με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, και φυσικά κους κους(κουβεντούλα) χωρίς να ξεχνάμε βέβαια να ελέγχουμε και τα χταπόδια, γιατί είχαν μαζευτεί γατουλες, αλλά και υπάρχει κίνδυνος να έρθει καμία σμέρνα να κόψει το σχοινί και τότε....... πάνε τα χταπόδια.

Αφού τελειώσαμε τα χταπόδια, καθαρίσαμε τις κατσουλες, βγάλαμε και ότι άλλο ήταν άχρηστο ,τα  βάλαμε σε σακουλάκια πολυμπαγκ να τα αποθηκεύσουμε στη κατάψυξη,όχι όλα βέβαια κρατήσαμε μερικά και τι τα κάναμε????????Κοκκινιστά  με μακαρόνια!!!!!!! Η  συνταγή είναι η εξής.

   Ένα με ενάμιση κιλό χταπόδια ,3 κρεμμύδια ,4-5σκελιδες σκόρδο , 2 καρότα ,2 φύλλα δάφνη, μια κούπα ντομάτα τριμμένη , και 3 κουταλιές της σούπας  μπελτέ ,αλάτι,πιπέρι μαύρο  φρέσκοτριμμένο,και κόκκινο γλυκό πιπέρι μπόλικο,μισό φλιτζάνι κρασί ,και μια και μισή κούπα λάδι.
   Βάζουμε το χταπόδι στη χύτρα να πιει τα νερά του (όπως το φέραμε από τη θάλασσα) το έβαλα εγώ ,μόλις εξατμίστηκε το νερό έριξα το κρασί αφού έβρασε και εξατμίστηκε και το κρασί έριξα το λάδι ,ρόδισα καλά τα χταπόδια και μετά έριξα το κρεμμύδι κομμένο κομματάκια ,το σκόρδο ,το καρότο και τα ρόδισα και αυτά μαζί αχ! τι μυρωδιές.Σε ένα μπολ ανακάτεμα καλά τη ντομάτα με το μπελτέ και 2 κούπες νερό  τα έριξα και αυτά και τέλος το αλάτι τα πιπεριά και τη δάφνη μόλις πήρε βράση δοκίμασα πως  είναι  από αλάτι (πάντα  θα δοκιμάζετε τη γεύση του φαγητού που φτιάχνετε πριν πείτε ότι τελειώσατε)έριξα μια κούπα νερό ακόμα και έβαλα το καπάκι της χύτρα μόλις σηκώθηκε η βαλβίδα έκλεισα το μάτι και άφησα επάνω τη χύτρα και περίμενα να κατέβει η βαλβίδα να ανοίξω τη χύτρα.Το χταπόδι ήταν έτοιμο, δεν  πρέπει να βράσει πολύ και χαλάσει η εμφάνιση του και αφού έβγαλα τα χταπόδια σε μια πιατέλα έριξα νερό στη χύτρα τόσο όσο υπολόγισα να βράσει ένα κιλό μακαρόνια (περίπου 8-10 λεπτά)έβρασα τα μακαρόνια και τα άφησα να φουσκώσουν η φίλη μου τα ήθελε ατεντε (αν το γράφω καλά) είχε μάθει βλέπετε στη Ιταλία που την πήγαινε ο άντρας της .Φιλενάδα άντε με  το καλό να ξαναπας ε και πάρτε μας και εμάς.
Α! παρασύρθηκα και το φαγητό τελειοοοοο φυσικά ! ήπιαμε και τα κρασάκια μας !!!!!!!!!!

Ε!!!! να σας διξω,  τι φτιάχνει η φίλη μου, καθότι και αυτή  χρυσοχερα . Κοιτάξτε μια παιδική κουβεντούλα πλεγμένη με τις βελόνες και κεντημένος ο γουινι επάνω με σταυροβελονιά ,Δεν είναι πολύ ωραία ??? Με το καλό να έρθει το μωράκι  να ναι γερο και να σας ζήσει . ΦΙΛΙΑ σε όλους jeny

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου