Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙΠΛΕΣ.....Η ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΜΑΣ !!!





Τις δίπλες  τις  φτιάχνουμε στην οικογένεια μας από όταν θυμάμαι τον εαυτόν μου,τις έφτιαχνε η γιαγιά μου ,η μητέρα μου ,τώρα εγώ,και ελπίζω και η κόρη μου να τις φτιάχνει όταν δεν θα μπορώ εγώ.Η δόση που φτιάχνουμε εινε 12 αυγά ,1κg αλεύρι σταρένιο,1φακελακι πεκιν παουντερ,1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα,και 1/2 φλιτζάνι του καφέ ούζο.Χτυπάμε τα αυγά με το ουζο με ένα πιρούνι, μετά ρίχνουμε το πεκιν και τη σόδα στο αλεύρι και αφού τα ανακατέψουμε ρίχνουμε μέσα τα αυγά και τα ζυμώνουμε,πλάθουμε μια ζύμη τόσο σφιχτή όσο να μπορούμε να ανοίξουμε το φύλο(το ζυμώνουμε πολύ).Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου 20 με 30 λεπτά.Ανοίγουμε τα φύλλα με το μπλάστρι η τη μηχανή όπως έχουμε κάνει εμείς,αφού δώσουμε το σχήμα που βλέπετε ψήνουμε τη δίπλα σε καυτό λαδιά να κάνει φουσκάλες και αμέσως τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τη βάζουμε.Μόλις τις ψήσουμε όλες τις μελώνουμε και ρίχνουμε σουσάμι,ζάχαρη άχνη,και κανέλα.Το γλυκό αυτό το φτιάχνουμε σε όλες μας τις χαρές και το πάμε επίσης στις χαρές σε όσους αγαπάμε.Φιλία σε όλους και όποιος τις φτιάξει καλή επιτυχία!Υ Γ προσοχή στο αλεύρι μπορεί να χρειαστείτε ακόμα η να σας περισσέψει εξαρτάται από το μέγεθος των αυγών.

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΧΑΛΒΑΣ .......ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ







Αυτές τις ημέρες όλο μαγειρεύω και φτιάχνω γλυκά .Σήμερα άνοιξα το ντουλάπι και έκανα ζημία ,εκεί που καθάριζα βλέπω το σιμιγδάλι το πονηρό μου μυαλό που έχει το νου του στα γλυκά σκέφτηκε αμέσως <<δεν φτιάχνεις ένα χαλβά σε όλους αρέσει!!!!>>Βεβαία δεν έχασα ευκαιρία.

.Λοιπόν 1).1/2 σιμιγδάλι χοντρό . 2 ).1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο .3) .1/2 του κιλού ζάχαρη ,εγώ πάντα κρατάω τη ζάχαρη δεν τα φτιάχνω πολύ γλυκά .4 ).5 . ποτήρια νερό.5) σουσάμι,κανέλα,καρύδια..Βάζουμε το λάδι να καεί συγχρόνως σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν,μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε το σεμιγδάλι και το καβουρδίζουμε καλά να πάρει ένα σκούρο χρώμα προσοχή το ανακατεύουμε συνέχεια να μην αρπάξει Μόλις βράσει το νερό με τη ζάχαρη το ρίχνουμε στο καζάνι που έχουμε καβουρδίσει το σιμιγδάλι ΠΡΟΣΟΧΉ πετάει και θα καείτε βάλτε το καπάκι από πάνω.Μόλις πιει το νερό το σιμιγδάλι και αφού το ανακατεύουμε συνέχεια και γίνει μια ομοιόμορφη μάζα που στέκεται τη βάζουμε στη φόρμα.Αφού κρυώσει τη αναποδογυριζουμεσε μια πιατέλα,εγώ καβούρδισα το σουσάμι και έβαλα από πάνω και καρυδιά και κανέλα.Βλέπετε το αποτέλεσμα .Και ποιος δοκιμάζει πρώτος ...αυτός που το έφτιαξε!!!μμμ μούρλια εινε.Φτιαξτετο κι εσείς!!!!!!!!!!!

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΩΡΑΚΙ.........ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ




Τα παιδιά μου έλειπαν μια εβδομάδα ,η μανα πάντα αγωνιά και εδώ που εινε πόσο μάλλον σε μια άλλη χώρα.Εχθές γύρισαν και ηρέμησα και πόσο μάλλον που μου είπαν τα νέα τους πως πέρασαν πολύ ωραία!Μπράβο παιδιά μου ναστε καλά να έχετε δουλίτσα και να περνάτε πάντοτε καλά ,βέβαια δεν με ξέχασαν κι εμένα μου έφεραν το δωράκι μου ,σας ευχαριστώ πολύ και του χρόνου καλύτερα. Καλό χειμώνα !Φιλιά !!!!Θα το τιμήσω το πιοτάκι με τον σύζυγο παρέα !

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΠΠΟΥ @ ΓΙΑΓΙΑ

Όταν πάμε να δούμε τον παππού και τη γιαγιά ,έχουμε και τα τυχερά μας από το κήπο τους όπως βλέπετε ,φρέσκα και καθαρά χορταρικά ,κολοκυθάκια,πιπεριές,μελιτζάνες,ντοματουλες,α!και πολύ ωραία σύκα που φτιάξαμε και τη μαρμελάδα.Βέβαια η γιαγιά μας είχε φτιάξει και γλυκιά κολοκυθόπιτα με κόκκινο κολοκύθι που μόνο αυτή ξέρει και τη φτιάχνει τόσο νόστιμη με φύλο που το φτιάχνει μόνη της,πάρα λίγο να το φάμε όλο το ταψί. Ο Βασιλικός που βλέπετε έχει τις ρίζες του πάντα μέσα στο νερό που εινε πάντα γεμάτο το κιούπι ,δεν εινε πολύ μεγάλος?Καληνύχτα σε όλους φιλιά ναστε καλά.

Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΑ ΞΑΔΕΛΦΙΑ


Κυριακή είναι μια  'μερα για να μαζεύετε όλη η οικογένεια μαζί για φαγητό, αυτό στη οικογένεια μας έχει λείψει γιατί ο σύζυγος έλειπε για μεγάλα χρονικά διαστήματα από το σπίτι και τώρα λείπουν τα παιδιά μας.
Λοιπόν κάθε Κυριακή,  όταν μπορώ,  καλώ κάποιους που αγαπώ και με αγαπούν φυσικά και τρώμε παρέα. Σήμερα φτιάξαμε ψάρια σούπα που τα είχαμε πιάσει εμείς, ήπιαμε το κρασάκι μας, καλαμπουρίσαμε, περάσαμε πολύ ωριαία. Βέβαια φάγαμε και το γλυκάκι μας που το έφτιαξα στα γρήγορα milfey, τη συνταγή τη βρήκα στα blog μου .
Καλή εβδομάδα να έχουμε ....ναστε όλοι καλά!!!!!

Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους και καλή επιστροφή σε όσους ακόμα κάνουν διακοπές.Εμείς είμαστε από αυτούς που μένουμε σταθεροί στο χωριό,και ετοιμάζουμε καλούδια γι τα παιδιά μας και κάποιους που αγαπάμε .Εγώ λοιπόν σήμερα φτιάχνω μαρμελάδα σύκο από τη συκιά του παππού μας ,εφέτος έχει πολλά και καθαρά σύκα.Αφού διάλεξα τα ποιο γινόμενα τα έπλυνα τα καθάρισα και τα έκοψα στα τέσσερα.Η δοσολογία που έφτιαξα εινε η εξής..3κιλα σύκα,1500 γραμμάρια ζάχαρη,μια κούπα νερό,τον χυμό από εν λεμόνι και 4 κ σ κονιάκ και ένα ξυλακι βανίλια Μαδαγασκάρης                    
  Έβαλα όλα τα υλικά στο καζάνι και τα έβρασα για μισή ώρα ,αφού κρύωσε καλά την έβαλα στα βαζάκια που βλέπετε που προηγουμένως είχα αποστειρώσει.Εκτός από το πρωινό μας θα τη βάλω σε τάρτες και σε γιαούρτη που θα το σερβίρω σαν επιδόρπιο. Όπως καταλαβαίνετε θα φτιάξω και άλλη !!!!