Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


Τα Άγια  Θεοφάνεια  του Ιησού Χριστού είναι μεγάλη εορτή για τον χριστιανισμό και για το χωριό μας φυσικά.Η εκκλησία μας στολίζετε ανάλογα καθώς και η εξέδρα στη παράλια που ρίχνει ο παπάς το Σταυρό και πέφτουν τα παιδιά να πιάσουν το Σταυρό και την εικόνα .Εδώ που τα λέμε χαρά στο κουράγιο τους με τέτοιο κρύο.Το παιδί που πιάνει το Σταυρό παίρνει σαν επιβράβευση από την εκκλησία ένα χρυσό Σταυρό και αυτό που πιάνει την εικόνα του δίνει μια εικόνα .Χρόνια  πολλά σε αυτά τα παιδιά και να χουν  υγεία και τύχη στη ζωή τους.Μόλις τέλειωσε η εορτή όλος ο κόσμος ξεχύθηκε στα μαγαζιά άλλοι για καφέ και άλλοι για τα μεζεδάκια που έχει άφθονα το χωριό μας με συνοδεία ουζάκι .Εγώ ήρθα σπίτι για τι έπρεπε να ετοιμάσω την ψαρόσουπα έχω καλεσμένους βλέπετε αύριο είναι του Αη Γιάννη και εορτάζει το καμάρι μου ο γιος μου και αφού αύριο είναι εργάσιμη κάνουμε σήμερα το τραπέζι.

 Αυτό το ψάρι θα μαγειρέψω σήμερα και μαζί του θα βάλω και ένα κιλό μπακαλιάρους  να γίνει ποιο ωραίο το ζουμί της σούπας.Είμαστε 12 άτομα θα καθαρίσω τις ανάλογες πατάτες 5-6 μεγάλα κρεμμύδια 2 κλωνάρια σέλινο 4 καρότα και μια τομάτα ,αλάτι ,πιπέρι φρεσκοτριμμένο,ελαιόλαδο και λεμόνι .



Φάγαμε ήπιαμε περάσαμε πολύ ωραία και το επιδόρπιο γιαούρτι με καρύδια, σταφίδες και γλυκό του κουταλιού βύσσινο ,δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία μόλις το έβαλα στο τραπέζι εξαφανίστηκε .Παντα τέτοια να είμαστε καλά και του χρόνου .Φιλιά και ευχές σε όλους .





4 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά για τον αγαπημένο γιο. Χρόνια πολλά για την σημερινή ημέρα. Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χρονιά πολλά περάσαμε πολύ όμορφα σήμερα ήταν όλα ωραία πάντα τέτοια μαρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΡΩ Evie ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ .Τζενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ.Τζενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή