Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ



Σήμερα Κυριακή ήρθαν οι φίλοι μας να φάμε παρέα ,έφτιαξα λοιπόν ένα παστίτσιο γιατί είχα πάρα πολύ καιρό να τους φτιάξω και το είχαν επιθυμήσει και καθώς εγώ δεν χαλάω χατήρι τους το έφτιαξα .Λοιπόν για το ταψί της κουζίνα μου που είναι 60αρα  :
1. Ένα κιλό κιμά μοσχαρίσιο .
2. Ένα και μισό πακέτο μακαρόνια Νο  3  και μισό κιλό κεφαλοτύρι πικάντικο
3.  Κρεμμύδια  2 μεγάλα ,σκόρδο 4 σκελίδες ,αλάτι, πιπέρι ,κανέλα , γαρίφαλο,
  μοσκοκάρυδο  ντοματοπελτε 4 κουταλιές της σούπας ,και καρότο προαιρετικά .
4. Γάλα 2 λίτρα .
5. Αλεύρι σταρένιο  500 γραμμάρια.
6. Βιτάμ και 2 αυγά
Ετοιμάζουμε τον κιμά από το βράδυ άμα θέλουμε , βάζουμε να κάψει λίγο το λάδι και ρίχνουμε     μέσα τον κιμά και ανακατεύουμε καλά να τσιγαριστεί και μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε κομματάκια και το σκόρδο και το καρότο ,μόλις μαραθουν ρίχνουμε το πελτέ και λίγο νεράκι .Μόλις πάρει την πρώτη βράσει ρίχνουμε αλάτι ,πιπέρι ένα ξιλάκι κανέλα και λίγα γαρίφαλα ,αφού δοκιμάσουμε τη γεύση και μας ικανοποιεί κλείνουμε το καπάκι της χύτρας για 20 λεπτά και σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε την χύτρα στο μάτι μέχρι να κατέβει η  βαλβίδα.Ανοίγοντας τη χύτρα είναι έτοιμος ο κιμάς,βάζουμε τα  μακαρόνια να βράσουν και ρίχνουμε λίγο λαδάκι να μη κολλήσουν,συγχρόνως τρίβουμε το τυρί .Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα παίρναμε από το Βιτάμ βάζουμε τη κατσαρόλα στην άκρη και φτιάχνουμε τη μπεσαμελ,ρίχνουμε το γάλα στη κατσαρόλα να ζεσταθεί και ανακατεύουμε συνέχεια να μη κολλήσει και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μόλις αρχίζει να βράζει σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε λίγο αλάτι ,πιπέρι και μοσκοκάρυδο , 2 κουτάλια της σούπας Βιτάμ ,και 2 αυγά ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα..Το ταψί της κουζίνας το έχουμε αλείψει με Βιτάμ και έχουμε ρίξει τριμμένη φρυγανιά να πάρει τα τυχόν υγρά και να μη κολλήσουν και τα μακαρόνια,.βάζουμε μια στρώση μακαρόνια και τα πασπαλίζουμε με τυρί ρίχνουμε τον κιμά και τον απλώνουμε να παει παντού μετά βάζουμε πάλι μακαρόνια με τυρί ,στο τέλος ρίχνουμε τη μπεσαμελ,το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μια ώρα περίπου. Έφτιαξα και μια μεγάλη μαρουλοσαλάτα με κρεμμυδάκι φρέσκο και μαϊντανό και τι να σας πω δεν έμεινε τίποτα.Φάγαμε καλά περάσαμε και ωραία!!!!!

4 σχόλια:

  1. Για ένα κομμάτι παστίτσιο δεν λέω ποτέ όχι...
    Έμεινε τίποτα???

    Γεια στα χεράκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαγάκι αγαπημένο, και σε ποιον δεν αρέσει??
    Καλή βδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. painter ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΟΥ .ΦΙΛΙΑ. Τζενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΛΕΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΕΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΔΩ . ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΦΙΛΙΑ. Τζενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή