Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ.......ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ




ΚΑΛΗΜΈΡΑ σας ,αρκετά με το πλέξιμο Σάββατο μαγειρεύουμε είναι και τα παιδιά στο σπίτι να ευχαριστηθούν.Λοιπόν φτιάξαμε κριτσίνια, κριτσίνια με φέτα,και πίτσα.Ξεκινάμε!!!!!!!!
ΥΛΙΚΑ που όλοι έχουμε στο σπίτι μας όσοι μαγειρεύουμε .
1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( εγώ έβαλα Αλατίνη ,αυτό είχα)
2 φακελάκια μαγιά σκόνη
1/2 κ.γ.αλάτι
1/2κ.γ.ζάχαρη
1,1/2 κούπα του ταγιου νερό (χλιαρό)
 2 κ.σ. λάδι
Αρκετο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά τη ζάχαρη και το αλάτι,αφού διαλυθούν καλά ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ,ζυμώνουμε καλά ,μόλις έχουμε μια ζύμη που να πλάθεται ρίχνουμε και το λάδι και ζυμώνουμε να το απορροφήσει,σε αυτό το στάδιο βάζουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος και τη σκεπάζουμε .Εγώ για ποιο γρήγορα βάζω τη κουζίνα στον αέρα στους 40 -50 βαθμούς και σκεπάζω τη λεκάνη με μια πετσετούλα και τη βάζω μέσα στο φούρνο και σε λίγα λεπτά είναι έτοιμη.
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ
Παίρνουμε λίγη ζύμη και πλάθουμε πολύ λεπτά μπαστουνάκια (σαν το μικρό μας δακτιλάκι) και τα περνάμε από μπόλικο σουσάμι,τα βάζουμε στο ταψί που προηγουμένως έχουμε βάλει λαδόχαρτο.
Αφήνουμε μέσα στο φούρνο στους 50 βαθμούς να φουσκώσουν λίγο ,τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς 10-15 λεπτά ανάλογα τη κουζίνα  εγώ τα έψησα στον αέρα ΠΡΟΣΟΧΗ να ελέγχετε τακτικά μη τα βάλετε και πάτε να κάνετε άλλη δουλειά.
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ
Κόβουμε ζύμη όσο εμείς θέλουμε και τρίβουμε τυρί φέτα με το χέρι και το ζυμώνουμε καλά,μετά πλάθουμε κριτσίνια όπως τα προηγούμενα και τα ψύνουμε ακριβώς ίδια.
ΠΙΤΣΑ
Αφού γεμίσαμε τα ταψιά με κριτσίνια και έμεινε ζύμη τα παιδιά είχαν μια ιδέα .....Να φτιάξουμε και πίτσα υλικά έχουμε ,φυσικά ποτέ δεν λείπουν τα υλικά για τοστ από το ψυγείο.
10 φέτες τυρί κίτρινο που λιώνει της αρεσκείας σας
10 φέτες πάριζα η ότι άλλο προτιμάτε ζαμπόν,γαλοπούλα κ.α.
5 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
2 πιπεριές(μια πράσινη και μια κόκκινη )η ότι έχετε
Λάδι,ρίγανη, αλάτι ,πιπέρι,και λίγη πάπρικα
Μπορείτε να βάλετε και μανιτάρια ,μπέικον,ελιές ,η τι άλλο θέλετε .
Βάζουμε λάδι στο ταψί ,απλώνουμε τη ζύμη προσεχτικά να ανοίξει καλά .βάζουμε το λάδι τη κέτσαπ και το αλάτι το πιπέρι και τη πάπρικα σε ένα μπολ  τα ανακατεύουμε καλά και τα απλώνουμε επάνω στη ζύμη να παει παντού,έχουμε κόψει μικρά κομματάκια το τυρί και τη πάριζα η τά χουμε περάσει από το μούλτι και τα απλώνουμε και αυτά  τέλος βάζουμε τις πιπεριές σε ροδέλες.Έτοιμη η πίτσα το πολύ σε 20 λεπτά είναι έτοιμη αφού τη ψήσουμε στους 180 βαθμούς στο αέρα.
Με μια ζύμη φτιάξαμε όλα αυτά και ήταν Τέλειααααααα!!!!!!!!!!!!

4 σχόλια:

  1. Με την μαγική ζύμη φτιάξατε απο όλα τα καλά!!! Μπράβο ...υπέροχες οικογενειακές στιγμές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την ίδια ζύμη έφτιαξες όλες αυτές τις νοστιμιές??
    Μπράβο σου, όλα πολύ όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ,ΝΑΙ ΓΙΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΣΚΕΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΑΜΕ. ΦΙΛΙΑ Τζένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έχω μια πείνα!!!! Αυτά τα κριτσίνια να τα είχα τώρα, θα τα τσάκιζα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή