Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΠΡΑΣΟ









Υλικά συνταγής: 
Βούτυρο80 γρ. και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του πυρέξ 
Ψιλοκομμένα πράσα3 μεγάλα (μόνο το άσπρο) 
Τριμμένο σκόρδο1 σκελίδα 
Ψιλοκομμένο μαϊντανό2 - 3 κουταλιές σούπας 
Καθαρισμένες και κομμένες σαν τσιπς πατάτες4 μεγάλες (1200 γρ. περίπου) 
Αλάτι, πιπέριόσο σας αρέσει 
Κρέμα γάλακτος450 ml 

Οδηγίες: 
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα μέτριο βαθύ ταψάκι ή πυρέξ.
2. Βάζετε τα 60 γρ. βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί αρκετά. Προσθέτετε τα πράσα και τα μαραίνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 8 λεπτά, με προσοχή να μην μαυρίσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε για 2 λεπτά ακόμη. Αλατοπιπερώνετε και κατεβάζετε από τη φωτιά.
3. Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες, προσθέτετε και το μαϊντανό και τις ανακατεύετε. Στρώνετε το 1/3 από τις πατάτες στο ταψί που ετοιμάσατε. Απλώνετε από πάνω τα μισά πράσα. Συνεχίζετε με το άλλο 1/3 από τις πατάτες, το υπόλοιπο πράσο και τέλος τις τελευταίες πατάτες.
4. Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε σε κομματάκια το υπόλοιπο βούτυρο. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.
5. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 περίπου λεπτά. βγάζετε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 15 λεπτά να ροδίσει ελαφρά.
6. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό. Και καλή σας όρεξη!!!!!!!!!!!

   Τη συνταγή την έχω πάρει από τη σελίδα  Ra Di Cio <<Συνταγές Μαγειρικής από Ελλάδα ,Μεσόγειο και όλο τον κόσμο . ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ !!!!!!!!!!!!

2 σχόλια:

  1. Ως πατατου αγαπω οτιδηποτε εχει πατατα μεσα! τελειο συνοδευτικο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή