Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ !!!!!!!!! Η συνταγή που θα σας παρουσιάσω έχει μια μικρή ιστοριούλα!!!!!! Ξεκίνησα να φτιάξω ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΜΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ... ΑΛΛΑ έκανα μια πατάτα όπως λέει η νεολαία.Πρώτα θα σας παρουσιάσω την κανονική συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

5-6  φιλέτα κοτόπουλο
1      μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1      ποτήρι (του κρασιού) κρασί λευκό
500  γραμμάρια κρέμα γάλακτος
        αλάτι πιπέρι
5-6   σκελίδες σκόρδο
         κρεμμυδάκι φρέσκο
         μαϊντανό
500   γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα η κονσέρβα 
1        κούπα του τσαγιού λάδι 


Καθαρίζουμε το κρεμμύδι τα σκόρδα και τα φρέσκα κρεμμύδια και το μαϊντανό και τα πλένουμε καλά.

Αλάτι και πιπέρι..........

Τα μανιτάρια ....


Κόβουμε σε κομμάτια τα φιλέτα και τους δίνουμε μια βράσει και χύνουμε το νερό και αφού τα σραγκιξουμε καλά ρίχνουμε το λάδι  .


Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν τα υλικά μας.


Προσθέτουμε και τα μανιτάρια ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αλάτι ,πιπέρι ,και τέλος το κρασί ,αφήνουμε να βράσει με το κρασί το φαγητό μας.Μόλις εξατμισθεί το κρασί ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει .Μόλις έχει βράσει το κοτόπουλο και έχει πιει το νερό βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ,βάζουμε πάλι στη φωτιά και αφήνουμε 5 λεπτά να βράσει και ρίχνουμε και τον μαϊντανό και το κρεμμύδι το φρέσκο (τα δυο αυτά υλικά τα ρίχνουμε στο τέλος για να μη λιώσουν με το βράσιμο )
ΕΔΩ ΤΩΡΑ αρχίζει η πατάτα που σας είπα ότι έκανα !!!!!!!!!Στο ψυγείο είχα μια κρέμα γάλακτος πράσινη με το χωνάκι του παγωτού ,μου την έφερε η αδελφή μου γιατί είχε χρησιμοποιήσει τη μισή και για να μη χαλάσει επειδή εγώ φτιάχνω πολλά γλυκά μου την έφερε ,εγώ αυτή τη σαντιγί δεν την έχω πάρει παίρνω άλλη σαντιγί .Την παίρνω από το ψυγείο τη ρίχνω στο κοτόπουλο ,δοκιμάζω !!!!!!!!αχ η σαντιγί γλυκιά τρελάθηκα και είχα και επισκέψεις να φάμε μαζί.Τι να κάνω πες στον πανικό φωνάζω την κόρη μου αχ!! τι έπαθα παιδί μου τώρα τι θα κάνω και δεν είχα και ώρα να μαγειρέψω άλλο φαγητό.Ήρεμα λέει η κόρη μου ανοίγει το ντουλάπι παίρνει και ρίχνει τα παρακάτω (να έχετε μια ιδέα μη σας τύχει κάτι παρόμοιο που δεν το εύχομαι αλλά για καλό και για κακό πάρτε μια γνώμη)
ΤΑ ΥΛΙΚΑ  που έσωσαν την κατάσταση.
3-4   σταγόνες ταμπάσκο 
         αλάτι πιπέρι 
         κουρκουμα
         μουστάρδα σκόνη
1       ποτηράκι κρασί  λευκό (ακόμη)
         και νερό να αραίωση η σάλτα 
         κορν-φλάουερ να φτιάξουμε τη σάλτα όπως τη θέλουμε πηχτή


Αυτό είναι το αποτέλεσμα ,ένα ωραιότατο  ΓΛΥΚΟΞΥΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ!!!!!!!!περιττό να σας πω ότι άρεσε  πολύ !!!!!!!!και έτσι το ονομάσαμε ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ 


Τ ο συνοδέψαμε και με ωραιότατο ριζάκι και σαλάτα μαρούλι με σως μουστάρδας .ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Μπράβο   Ελένη  με    έσωσες!!!!!!!!!!ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ και όλα σώζονται φαντασία να υπάρχει!!!!!!!!!

2 σχόλια:

  1. Εγώ την χρησιμοποιώ πολύ την κρετόρε οπότε δεν την πατάω, όμως η Ελένη είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα να δεις που από ένα λαθάκι σας προέκυψε καινούργια συνταγή! Και φαίνεται να είναι πολύ νόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή