Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

Αυτή την εποχή έχουμε πολλά ροδάκινα,βερίκοκα και νεκταρίνια,θα φτιάξουμε λοιπόν μαρμελάδα για το πρωινό μας,τη γιαούρτι μας τα γλυκά μας και όχι μόνο!!!!!!!

ΥΛΙΚΑ

4      κιλά ροδάκινα γινόμενα
4-5  νεκταρίνια
5-6   βερίκοκα
4      κιλά ζάχαρη
1      μπαστουνάκι βανίλια Μαδαγασκάρης
2      λεμόνια (το χυμό)



Πλένουμε  καλά και καθαρίζουμε τα ροδάκινα ,τα νεκταρίνια και τα βερίκοκα .Τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια τη μισή ποσότητα τη περνάω από το μπλέντερ ,με αυτό τον τρόπο πήζει ποιο καλά η μαρμελάδα και έχει και κομματάκια,μου  αρέσει πολύ να χει η μαρμελάδα κομμάτια φρούτου



Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα ροδάκινα και τη ζάχαρη ,1 ποτήρι ροδάκινο1 ποτήρι ζάχαρη εάν δεν τη θέλετε πολύ γλυκιά βάζετε ποιο λίγη ζάχαρη.Αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα στη δυνατή φωτιά ,μόλις πάρει βράσει κατεβάζουμε την κουζίνα στο 1 και αφήνουμε να σιγοβράσει για αρκετή ώρα ανακατεύοντας συχνά να μη κολλήσει .Όταν αρχίζει να πήζει ρίχνουμε τη βανίλια και το χυμό των λεμονιών και περιμένουμε να πήξει αρκετά και κατεβάζουμε το καζάνι από τη φωτιά .Βάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια .


Έβαλα τα νεκταρίνια και τα βερίκοκα μαζί για να πάρει το χρώμα που βλέπετε!!!!!



Με το καφεδάκι μου δοκιμάζω και τι έφτιαξα!!!!!!!!!!!!!!

2 σχόλια:

  1. Επειδή τη λατρεύω, βλέπω και την ποσότητα που έφτιαξες, μήπως να περάσω για μια επίσκεψη;

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!ΒΕΒΕΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή