Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


ΚΑΛΗΜΕΡΑ φίλοι μου !!!!!!!
Το φαγητό αυτό το λεγόμενο και γιουβέτσι ,αρέσει πολύ στον άντρα μου και το φτιάχνω τακτικά πρώτα το έφτιαχνε η μητέρα μου αλλά τώρα δεν θέλω να την κουράζουμε και το φτιάχνω εγώ .
Παίρνουμε ένα κοτόπουλο μας το κόβει χασάπης στα τέσσερα ,το πλένουμε καλά και το τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο ,η μητέρα μου το έφτιαχνε με κόκορα δικό της μεγαλωμένο στο κήπο της.

Μέτα φτιάχνουμε τη σάλτα ,4 κρεμμύδια ,5-6 σκελίδες σκόρδο, αλάτι ,πιπέρι,πάπρικα γλυκιά,κουρκουμά,3 καρφάκια γαρίφαλο και 1 ξυλάκι κανέλα ,ντομάτα φρέσκια η κονσέρβα ντομάτα τριμμένη και λίγο μπελτέ.Αφήνουμε να πάρει βράση .


Και στο τέλος λίγο μαϊντανό ,εγώ πιστεύω πως το κοκκινιστό πάντα θέλει κανέλα και γαρίφαλο !!!


Τα βάζουμε στο ταψί όλα μαζί και μέσα στο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε το κοτόπουλο περίπου μίση ώρα ,και φροντίζουμε να έχει ζουμί.Ενώ το κοτόπουλο ψήνετε ετοιμάζουμε το κριθαράκι εγώ παίρνω το ποιο χοντρό .


Αφού πάρει βράση το κριθαράκι βγάζω το κοτόπουλο και ρίχνω και το κριθαράκι και ανακατεύω καλά  όπως βλέπετε και πάλι στο φούρνο ,δοκιμάζουμε και μόλις είναι έτοιμο έχει ποιεί το ζουμί και έχει ξεροψηθεί είναι έτοιμο !!!!Ο άντρας μου το θέλει ξεροψημένο !!!!


ΕΤΟΙΜΟ!!!!!!!!!Επίσης στο ψήσιμο μπορούμε να ρίξουμε και κεφαλοτύρι !!!!!!Κάνει μια ωραία κρούστα και φυσικά σερβίρετε συνοδεία με ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΕΤΑ !!!!!!!!



Και επειδή είχα και γενέθλια μου έφεραν και τούρτα !!!!!!!!!!!!

8 σχόλια:

  1. Η συνταγή φαίνεται εύκολη κ νόστιμη κ η τούρτα φυσικά υπέροχη! Χρόνια πολλά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχήν χρόνια πολλά πολύχρονη να είσαι γερή και να χαίρεσαι την οικογένειά σου.Το κοτοπουλάκι σου τέλειο και είναι απ΄τα φαγητά που μ΄αρέσουν πολύ.
    Καλό βράδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα χρόνια πολλά τα είπα, το γιουβέτσι μου αρέσει πάρα πολύ.....θα τα πούμε σε λίγο στην εκκλησία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. νασαι πολυχρονη και γερη! πολυ ωραια η τουρτα και το φαγητο, να σου πω κατι που κανω εγω στο κριθαρακι και στις χυλοπιτες τις βαζω σε τηγανι με λιγο λαδακι και τις τσιγαριζω μετα τις βαζω στο φουρνο, με αυτο το τροπο δεν λασπωνουν και τρωγονται και την αλλη μερα. νασαι καλα καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ !!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή