Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

ΓΑΛΟΠΙΤΑ η ( πιπέκι ) και ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!ΑΠΟΛΚΡΙΕΣ  χωρίς γαλόπιτα και τυροπιτάκια στο σπίτι μας δεν γίνετε !!!!!!

ΥΛΙΚΑ

Παίρνουμε  2  κιλά  γάλα φρέσκο πρόβειο η αγελαδινό .
Ζάχαρη  1 κιλό - 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
2 αυγά -2 μπαστούνια βανίλια Μαδαγασκάρης
Βιτάμ - ελαιόλαδο  - αλεύρι σταρένιο μισό κιλό περίπου
Φύλλο φτιαχτό εάν δεν ξέρετε βάλτε φύλλο μπακλαβά η σφολιάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα ανακατεύουμε συνέχεια να μη πιάσει και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και συνέχεια ανακατεύουμε ,εγώ την κρέμα την κάνω πολύ αναλυτή ,μόλις πάρει βράση βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη τόση όσο γλυκιά θέλουμε την πίτα  και τη βανίλια και 3 κουταλιές της  σούπας Βιτάμ και ανακατεύουμε καλά τα αυγά τα ρίχνουμε στο τέλος λίγο πριν ρίξουμε την κρέμα στο ταψί .
Και τώρα θα φτιάξουμε τα φύλλα για 2 φύλλα βάζουμε 3 χούφτες αλεύρι σε μια λεκάνη λίγο ελαιόλαδο ,μισό φλιτζάνι του καφέ και το τρίβουμε με το αλεύρι με τα χέρια μας καλά εγώ έριξα και λίγη ζάχαρη και χλιαρό νερό όσο πάρει να γίνει μία σφιχτή ζύμη και ανοίγω 2 μεγάλα φύλλα η με τη μηχανή που ανοίγουμε φύλλα λωρίδες και τις ενώνω ,ενδιάμεσα στα φύλλα ρίχνω ζάχαρη και κανέλα και λαδάκι να μη κολλήσουν τα φύλλα και να είναι τραγανά.
Ρίχνουμε  τα αυγά στην κρέμα ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά ,ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και λίγο λαδάκι .Ψήνουμε 180-150 βαθμούς Κελσίου περίπου μια ώρα ανάλογα τον φούρνο!!!!!!!!!


ΚΑΙ   ΕΤΟΙΜΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΗΜΑ !!!!!!!!!!!!!!

ΤΑ ΥΛΙΚΑ που θα χρειαστούμε είναι ....

Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 ml  ελαιόλαδο
½ κ.γλ αλάτι
Για τη γέμιση
2 φλ. φέτα θρυμματισμένη


1 φλ. κασέρι τριμμένο
2 αυγά 1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γλ. πάπρικα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την επάλειψη (προαιρετικά)
1 κρόκο αυγού
3-4 κ.σ γάλα
Σουσάμι (προαιρετικά )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο και βαθύ σκεύος ενώνουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε συνεχώς . στο τέλος ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη (περίπου όσο ένα μικρό αυγό) την ανοίγουμε πιέζοντάς τη με το χέρι μας σχηματίζοντας δίσκο. Στο κέντρο βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση , κλείνουμε το δίσκο και το βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζουμε έτσι και με την υπόλοιπη ζύμη. Αλείφουμε με το μείγμα της επάλειψις . πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά





ΕΤΟΙΜΑ  !!!!!!!!!!ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ !!!!!!!!!


ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ !!!!!!

6 σχόλια:

  1. γαλατόπιτα δις εχω φτιάξει κι εγώ,την τσάκισε ο τζούνιορ...μα εμείς την κάνουμε χωρίς φύλλο και γλυκιά αρκετά...κάτι σαν γαλακτομπούρεκο,ανευ φύλλου και σιροπιου...και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ !!!!!!ΕΜΕΙΣ ΕΤΣΙ ΤΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΘΗΜΑΜΕ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΨΗΝΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΑ ΞΥΛΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΨΩΜΙΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ερώτηση: Τα φύλλα στο πιπέκι τα βάζουμε απο κάτω και απο πάνω ρίχνουμε την κρέμα και ψήνουμε?
    Ευχαριστώ για τη συνταγή, μόνο εσένα βρήκα να την έχεις στο ιντερνετ. Έχω φάει πολλές φορές κάτω στα Δίδυμα απ όπου ήταν ο πατέρας μου. Θα το φτιάξω με αγελαδινό γάλα και καστανή ζάχαρη και θα σου πώ τι έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ,ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΓΙΝΕΙ !!!!!ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΝΑ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΗ ΚΡΕΜΑ ΝΑ ΜΗ ΚΑΟΥΝ ΣΤΟ ΨΗΣΗΜΟ !!!!!! ΔΙΥΜΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ .

      Διαγραφή
  4. Ερώτηση: Τα φύλλα στο πιπέκι τα βάζουμε απο κάτω και απο πάνω ρίχνουμε την κρέμα και ψήνουμε?
    Ευχαριστώ για τη συνταγή, μόνο εσένα βρήκα να την έχεις στο ιντερνετ. Έχω φάει πολλές φορές κάτω στα Δίδυμα απ όπου ήταν ο πατέρας μου. Θα το φτιάξω με αγελαδινό γάλα και καστανή ζάχαρη και θα σου πώ τι έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ πολύ, ωραίο το περιεχόμενό σου και γνήσιο.
    Γιώργος - Θεσσαλονίκη (και λίγο Δίδυμα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή