Κυριακή, 15 Αυγούστου 2010

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε οσους γιορταζουν σημερα και σε ολους τους χριστιανους να δωσει η παναγια μας υγεια αγαπη και ειρηνη.Εμεις για την εορτη της παναγιας φτιαξαμε παγωτο.
Υλικά

1.5 κουτι κρεμα γαλακτος
1.5 λιτρο γαλα
500 ml ζαχαρη
3 κροκους αυγων
και ενα ολοκληρη
Βανιλιες ξυλακια η σκονη εμποριου


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ριχνουμε το γαλα τη μιση ζαχαρη και τους σπορους της βανιλιας και τα ξυλαρακια για το αρωμα.  Τα θερμενουμε μεχρι να παρει μια βραση και το αποσυρουμε μολις παρει την πρωτη βραση για 8 με 10 λεπτα.  Χτυπηστε τους κροκους των αυγων με την υπολοιπη ζαχαρη μεχρι να ασπρισει και γινει παχυρευστο.  Μετα περνουμε περιπου 600 ml απο το γαλα που κρυωνει και το ριχνουμε στα αυγα.  Το υπολοιπο γαλα το βαζουμε να παρει μια βραση και το αποσυρουμε προσθετωντας τα αυγα που χτυπησαμε πρωτυτερα.  ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΣΒΟΛΙΑΣΕΙ Η ΚΡΕΜΑ.  Κατοπιν βαζουμε την κρεμα για περιπου μια ωρα στο ψυγειο για να κρυωσει.  Πριν βγαλουμε την κρεμα περνουμε την κρεμα γαλακτος και την χτυπαμε μεχρι να γινει σαντιγυ και αναμειγνυουμε την σαντιγυ με την κρεμα.  Βαζουμε το μειγμα στην καταψυξη ανεβαζοντας την ψυξη στο ψυγειο.  Φροντιζουμε να ανακαντευουμε πολυ συχνα το μειγμα μας με ενα πιρουνι για να μην κανει κρυσταλλους.  Και το παγωτο μας ειναι ετοιμο.

 ΚΑΛΗ  ΣΑΣ  ΟΡΕΞΗ.
                                                         

3 σχόλια:

  1. ευχαριστούμε για τα χρόνια πολλά,τρώμε και παγωτάκι ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διπλή μερίδα για μένα γιατί είμαι παγωτομανής!!!
    Κι έχω φτιάξει και γλυκό κεράσι για από πάνω, θα του πηγαίνει μούρλια!~
    Χρόνια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω οτι ήταν υπέροχα!!! ΓΙα στα χέρια σου Μανούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή