Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙΠΛΕΣ.....Η ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΜΑΣ !!!





Τις δίπλες  τις  φτιάχνουμε στην οικογένεια μας από όταν θυμάμαι τον εαυτόν μου,τις έφτιαχνε η γιαγιά μου ,η μητέρα μου ,τώρα εγώ,και ελπίζω και η κόρη μου να τις φτιάχνει όταν δεν θα μπορώ εγώ.Η δόση που φτιάχνουμε εινε 12 αυγά ,1κg αλεύρι σταρένιο,1φακελακι πεκιν παουντερ,1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα,και 1/2 φλιτζάνι του καφέ ούζο.Χτυπάμε τα αυγά με το ουζο με ένα πιρούνι, μετά ρίχνουμε το πεκιν και τη σόδα στο αλεύρι και αφού τα ανακατέψουμε ρίχνουμε μέσα τα αυγά και τα ζυμώνουμε,πλάθουμε μια ζύμη τόσο σφιχτή όσο να μπορούμε να ανοίξουμε το φύλο(το ζυμώνουμε πολύ).Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου 20 με 30 λεπτά.Ανοίγουμε τα φύλλα με το μπλάστρι η τη μηχανή όπως έχουμε κάνει εμείς,αφού δώσουμε το σχήμα που βλέπετε ψήνουμε τη δίπλα σε καυτό λαδιά να κάνει φουσκάλες και αμέσως τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τη βάζουμε.Μόλις τις ψήσουμε όλες τις μελώνουμε και ρίχνουμε σουσάμι,ζάχαρη άχνη,και κανέλα.Το γλυκό αυτό το φτιάχνουμε σε όλες μας τις χαρές και το πάμε επίσης στις χαρές σε όσους αγαπάμε.Φιλία σε όλους και όποιος τις φτιάξει καλή επιτυχία!Υ Γ προσοχή στο αλεύρι μπορεί να χρειαστείτε ακόμα η να σας περισσέψει εξαρτάται από το μέγεθος των αυγών.

2 σχόλια:

  1. τι μου θύμισες!!εμείς τέτοια εποχή ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά του χειμώνα,ξέρεις βοηθάει η μία την άλλη,και φτιάχνουμε δίπλες για κέρασμα.φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πλάκα μου κάνεις , πρίν ο χαλβάς . τώρα αυτο? ααααααααααααααααααααααααααα!!! έρχομαι κάτω τώραα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή