Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


Εύχομαι σε όλο τον κόσμο το 2012 να φέρει Υγεία,Χαρά ,Ευτυχία,Αγάπη και Εργασία.
Παραμονή σήμερα και όλες οι νοικοκυρές ετοιμάζουμε την Βασιλόπιτα εγώ έφτιαξα μία απλή συνταγή κέικ και πρόσθεσα 100 γρ φουντούκι (περασμένο από το μούλτι )και μια κουβερτούρα κομματάκια α!και μία κουταλιά της σούπας κονιάκ.Επίσης έφτιαξα και ψωμάκι δείτε παρακάτω .
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ  ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ .ΦΙΛΙΑ !!!!!!!!
 Ο ΑΙ -ΒΑΣΙΛΗΣ που θα μας φέρει τα δώρα γιατί δεν έχουμε χρήματα να τα αγοράσουμε μας τα πείραν όλα και μας άφησαν ταπί.

2012  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!!!!




                                                             





Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ









ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΜΟΥ ...
Πρώτα φτιάχνουμε το παντεσπάνι ,τα υλικά που θα σας δώσω είναι για δύο κορμούς.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

  • 500 γρ, αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250γρ. βιταμ
  • 1. 1/2 φλύτζανι του τσαγιού γάλα
  • 2 φλύτζ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια η ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 αυγά
  • 4 κουτ. σουπας κακάο
  • 4 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτύπαμε το βιτάμ 2-3 λέπτα ρίχνοντας διαδοχικά την ζάχαρη, έπειτα ρίχνουμε ένα-ένα τ'αυγα, την βανίλια ή το ξύσμα, το γάλα και το αλεύρι μαζί με το κακαό.  Ανακατευούμε καλά έτσι ώστε το μέιγμα μας να είναι σαν χύλος για να γίνει το παντεσπάνι μας αφράτο (μπορεί να χρείαστει να ρίξουμε λίγο γαλά ακομα).  Ψηνούμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περιπού αναλόγα με την κουζίνα.

Σημειώση: Το μείγμα αυτό είναι για δύο κορμούς.   Τα ψηνούμε σε ξεχωρίστα ταψιά βάζοντα απο κάτω λαδοκόλλα.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

  • 1200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1. 1/2 ή 2 φλύντζ. ζάχαρη άχνη
  • 2 πλάκες κουβερτούρας των 125 γρ.
  • 1 φλυτζ. φουντουκιά θρυμματισμένα ή 1 φλυτζ. μαρμέλαδα φραούλα
  • 2 κουτ. βιταμ 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  
     Χτυπάμε τις κρέμες και παράλληλα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και στο μολις λιώσει προσθετούμε το βιτάμ.  Μόλις ειναι ετοιμη να γίνει η σαντιγύ μας ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη και μέτα ρίχνουμε την λιωμένη κουβέρτουρα.


Σημειώση:  ¨Οποιος επιθυμεί μπορεί να βάλει στην γέμιση άλλες γεύσεις μαρμελάδας ή και καραμέλα ή αλλούς ξηρούς καρπούς.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ

Αφού βγάλουμε το παντεσπάνι απο το φούρνο το αναποδογυρίζουμε σε μια πέτσετα 'οπως βλέπεται στις φωτογράφιες.  Τύλιγουμε την πέτσετα μαζί με το παντεσπάνι για να φτιαξούμε το ρόλο και το αφήνουμε να κρύωσει λίγη ώρα.  Μετά ρίχνουμε την κρέμα μέσα και το τυλιγουμέ απαλά και το στολίζουμε και απέξω και το φτιάχνουμε όπως βλέπετε στις φώτογραφίες.  Εσείς βέβαιά μπορείτε να το στολίσετε όπως αλλιώς θέλετε αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη.

Με το καλό ο καινούριος χρόνος!!!































Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ .ΦΙ΄ΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ