Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΛΑΜΙΔΑ ....... ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ !!!!!!!!!



Παίρνουμε μια παλαμίδα  την πλένουμε  και την καθαρίζουμε  ,βγάζουμε τα εντόσθια και τα βράγχια , χαρακώνουμε το ψάρι καλά να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο.



Σε ένα πιάτο ψιλοκόβουμε 5-6 σκελίδες σκόρδο ένα μικρο κρεμμύδι ξερό και μια μικρή πιπεριά κέρατο ,λάδι περίπου 1 φλιτζάνι του τσαγιού , λεμόνι , αλάτι ,λίγο πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο,αρκετή ρίγανη , μια πρέζα κόκκινο γλυκό πιπέρι , και μια πρέζα μουστάρδα , τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί !!!






Παίρνουμε το ψάρι που το έχουμε χαρακώσει  όπως βλέπετε στη φωτογραφία και αρχίζουμε να γεμίζουμε εκεί που το χαράξαμε  και στην κοιλία του με την γέμιση που φτιάξαμε , και τέλος βάζουμε και μαϊντανό όπως βλέπετε .Τ ο μαϊντανό παίρνει την έντονη μυρωδιά του ψαριού  και το ψάρι είναι ποιο  ελαφρύ  για το στομάχι μας μπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε το μαϊντανό με σέλινο η δενδρολίβανο ανάλογα τι σας αρέσει .



Εδώ είναι το μυστικό του ψησίματος τώρα τυλίγουμε το ψάρι σε 3 φύλλα λαδόχαρτο και το δένουμε καλά ,τοποθετούμε το ψάρι σε να ταψί και το βάζουμε στον φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά και μετά κατεβάζουμε στους 150 βαθμούς άλλα 60-80 λεπτά ανάλογα τον φούρνο ,εγώ το βάζω στον αέρα .




Έτοιμο το ψάρι μας ,το βάζουμε σε μια πιατέλα αφού αφαιρούμε το κεφάλι το ανοίγουμε βγάζουμε το κόκκαλο και ότι αγκάθια μπορούμε και το περιχύνουμε με λάδι, ρίγανη,αλάτι ,λεμόνι που τα έχουμε κτυπήσει καλά σε ένα σέικερ .Μπορούμε να το συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές η πατάτες ψητές που έχουμε ψήνει μαζί μέσα σε αλουμινόχαρτο η ρυζάκι η χόρτα η μια ωραία σαλάτα της αρεσκείας σας .Δε πρόλαβα να βγάλω φωτογραφίες σερβιρισμένο γιατί η οικογένεια πεινούσε .....πολύ!!!!!!!!!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ !!!!!!!!!!!

2 σχόλια:

  1. kakomoiro psaraki! alla,...aksize ton kopo! wraio k freskotato fenete

    Yiannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν ειναι παλαμιδα αυτο στη φωτογραφια/....ειναι Καρβούνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή