Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΕΚΜΕΚ ! ! ! !




 ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ !!!!! Σήμερα θα σας δώσω την συνταγή για το ΕΚΜΕΚ  ,είναι γρήγορο και πανεύκολο .Τα υλικά που θα δώσω είναι για το ταψί της κουζίνας  μου (60αρα κουζίνα) .

ΥΛΙΚΑ

1  πακέτο κανταΐφι (500γρ)
3 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
4 φακελάκια ΓΙΩΤΗΣ στιγμής βανίλια
1     >>            >>          κρέμα ζαχαροπλαστικής
1   λίτρο γάλα
400 γρ κρέμα γάλακτος
2 κούπες αμύγδαλα κομμένα και καβουρδισμένα .
 6-6 κουταλιές  βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εγώ φτιάχνω πρώτα το σιρόπι ,3 κούπες ζάχαρη και 2,1/2 κούπες νερό μισό λεμόνι και την φλούδα του τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα να πάρουν βράση περίπου 10 λεπτά ,και το αφήνουμε να κρυώσει .
Μετά αραιώνουμε καλά το κανταΐφι και το βουτυρώνουμε ,ανάβουμε το γκριλ στους 180 βαθμούς να ροδίσει το κανταΐφι ΠΡΟΣΟΧΗ να μην σας αρπάξει !!!!!!!!!
Όταν ροδίσει το βγάζουμε από το φούρνο το σιροπιάζομαι και το αφήνουμε να κρυώσει .
Ετοιμάζουμε την κρέμα όπως λένε οι οδηγίες στα φακελάκια ,αφού έχει κρυώσει το κανταΐφι ρίχνουμε την κρέμα με προσοχή και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να κρυώσει καλά για να βάλουμε μετά την σαντιγί .Κτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά ,στρώνουμε ομοιόμορφα την σαντιγί πάνω από την κρέμα και απλώνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ΕΤΟΙΜΟ !!! γλυκό μας !!!!




ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ !!!!!






ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ !!!!




1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα! Και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για την ονομαστική εορτή σας!
    Παίρνω το θάρρος να σας γράψω και να σας ζητήσω εάν θέλετε να βάλετε και το δικό blog στην σελίδα σας όπως είδα ότι έχετε βάλει και άλλα διάφορα sites. Φυσικά εάν με αποδεχτείτε θα καταχωρήσω και το δικό σας site στην δική μου ιστοσελίδα. Είναι το :

    TO GYNAIKEIO KAFENEIO : http://lafemmeayc-togynaikeiokafeneio.blogspot.gr/

    Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω σε κάποια απάντησή σας.

    Το e-mail μου είναι : ayc@hotmail.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή