Υλικά συνταγής:
Βούτυρο: 80 γρ. και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του πυρέξ
Ψιλοκομμένα πράσα: 3 μεγάλα (μόνο το άσπρο)
Τριμμένο σκόρδο: 1 σκελίδα
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 2 - 3 κουταλιές σούπας
Καθαρισμένες και κομμένες σαν τσιπς πατάτες: 4 μεγάλες (1200 γρ. περίπου)
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Κρέμα γάλακτος: 450 ml
Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα μέτριο βαθύ ταψάκι ή πυρέξ.
2. Βάζετε τα 60 γρ. βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί αρκετά. Προσθέτετε τα πράσα και τα μαραίνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 8 λεπτά, με προσοχή να μην μαυρίσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε για 2 λεπτά ακόμη. Αλατοπιπερώνετε και κατεβάζετε από τη φωτιά.
3. Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες, προσθέτετε και το μαϊντανό και τις ανακατεύετε. Στρώνετε το 1/3 από τις πατάτες στο ταψί που ετοιμάσατε. Απλώνετε από πάνω τα μισά πράσα. Συνεχίζετε με το άλλο 1/3 από τις πατάτες, το υπόλοιπο πράσο και τέλος τις τελευταίες πατάτες.
4. Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε σε κομματάκια το υπόλοιπο βούτυρο. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.
5. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 περίπου λεπτά. βγάζετε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 15 λεπτά να ροδίσει ελαφρά.
6. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό. Και καλή σας όρεξη!!!!!!!!!!!
Τη συνταγή την έχω πάρει από τη σελίδα Ra Di Cio <<Συνταγές Μαγειρικής από Ελλάδα ,Μεσόγειο και όλο τον κόσμο . ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ !!!!!!!!!!!!
Ως πατατου αγαπω οτιδηποτε εχει πατατα μεσα! τελειο συνοδευτικο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΙ ΕΓΩ ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΜΟΥ !!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή