Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΥΣΗ ΚΛΩΣΤΗ ΚΑΙ ΒΕΛΟΝΑΚΙ









 

Αυτές τις ημέρες έχουμε καθισιό δεν φτιάχνουμε άλλα γλυκά και μαγειρεύουμε ελαφριά φαγητά,να φάμε πάλι καλά την πρωτοχρονιά χι χι μη χάσουμε κανένα κιλό.Καθώς κοιτάω το σπίτι μας στολισμένο σκέφτηκα να βάλω τα χριστουγεννιάτικα κεντήματα που τόσο μου αρέσουν .Παίρνουμε χρυσή κλωστή μεταξωτή και βρίσκουμε ότι σχέδιο μας αρέσει και καλή δουλειά,το ύφασμα που χρησιμοποιούμε μπορεί να είναι μεταξωτό η ένα απλό ύφασμα για κουρτίνα όπως έβαλα εγώ με διάφορα σχεδιακια με χρυσή κλώστη και  γκρενά η ότι άλλο ύφασμα να ταιριάζει με τη χρυσή κλωστή .Εγώ σας έδωσα μια ιδέα εσείς άμα σας αρέσει το ξεκινάτε και θα το έχετε για του χρόνου.Καλό σας βράδυ.

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ............



Καλήμερα  σας         ΚΑΛΑ   ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ       χρόνια  πολλά  και  καλά  σε  όλους   με  υγεία πάνω  από  όλα  και  αγάπη  στις  οικογένειες  σας  ,κα ι επίσης   ΧΡΟΝΙΑ   ΠΟΛΛΑ  σε  όσους γιορτάζουν   αυτές   τις   ήξερες  .Καλά  να  περάσετε.  ΦΙΛΙΑ   σε   όλους   ΜΕ   ΑΓΑΠΗ   .Τζένη.

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ




Όπως καλά καταλάβατε τα μελομακάρονα τα φάγαμε και φτιάξαμε κι άλλα ,μας αρέσουν πολύ και ειδικά αν είναι λίγο τραγάνα ,δεν θέλουμε να είναι πολύ σιροπιαστά
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΕΙΣ.
  3   Κούπες  λάδι κατά προτίμηση ελαιόλαδο
  1   Ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  1   Ποτήρι του νερού ζάχαρη
  1  Φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  1   Φακελάκι Πεκιν Παουντερ
  2   Κουταλάκια  σόδα
  2   Κουταλάκια του γλυκού  Κανέλα
  2   Κούπες καρύδια κομμένα στο μουλτι
      Λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
      Αλεύρι σκληρό όσο πάρει
       Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  3   Κούπες   νερό
  3     >>        ζάχαρη
  2    >>          μέλι
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι τη ζάχαρη το πορτοκάλι το κονιάκ  το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τη ζάχαρη τα ανακατεύουμε καλά .Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι που μέσα έχουμε βάλει τη κανέλα το γαρίφαλο το πεκιν και τη σόδα.Η ζύμη θέλουμε να είναι μαλακή πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσιου να ροδίσουν καλά και να ψηθούν καλά από κάτω (ανάλογα τη κουζίνα μας).Για το σιρόπι ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και φλούδα από ένα  λεμόνι , κανέλα και λίγα γαρίφαλα το βράζουμε 5 λεπτά .(εγώ το ετοιμάζω πρώτα το σιρόπι και μετά αρχίζω το ζυμώνω ώστε να είναι κρύο το σιρόπι και ζεστά τα μελομακάρονα ).Μόλις είναι έτοιμα τα μελομακάρονα τα βουτάω στο σιρόπι πολύ λίγο γιατί τα θέλουμε τραγάνα . Σε ένα μπωλ βάζω  τα καρύδια ψιλοκομμένα και ρίχνω λίγο σιρόπι για να σταθεί επάνω στο μελομακάρονο.Βάζω τα μελομακάρονα στη πιατέλα και επάνω στο καθένα βάζω καρύδια . Φιλιά  και Καλές γιορτές.

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ












Γεια σας τα γλυκά συνεχίζονται,την συνταγή αυτή την έχω πολλά χρόνια και την φτιάχνω την είχα πάρει από την θεία Ματίνα ,τα υλικά είναι τα εξής.
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ θα χρειαστούμε.
           Βούτυρο  640 γραμμάρια
    1    Ποτήρι του νερού ζάχαρη
    1   Κεσε γιαούρτι
    3   Αυγά τους κρόκους
    1   Φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
    1  Φακελάκι Πεκιν -Παουντερ και ένα φυσίγγιο βανίλια
          ΑΛΕΥΡΙ αλατινη όσο πάρει.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  640   γραμμάρια Καρύδια και Αμύγδαλα
      3    Αυγα το ασπράδι
     1     Ποτήρι του νερού ζάχαρη
     1     Ποτήρι νερό
     3     Κουταλάκια Κανέλα σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκάνη το βούτυρο και τη ζάχαρη τα κτυπάμε  5 λεπτά να ασπρίσει το μείγμα,κατόπιν ρίχνουμε τους κρόκους και το γιαούρτι και το κονιάκ και συνεχίζουμε να κτυπάμε ,μόλις ενωθούν όλα τα υλικά ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι που μέσα έχουμε ρίξει το πεκιν,αλεύρι θα ρίξουμε όσο πάρει να γίνει μια ζύμη μαλακιά έτσι ώστε να απλώνετε να φτιάξουμε το φύλλο.Παίρνουμε λίγη ζύμη την κάνουμε σαν μπαλάκι και με τον μπλαστη  την ανοίγουμε σε φύλλο όπως βλέπετε στη φωτογραφία ,με ένα ποτήρι πλαστικό κόβουμε το φύλλο όπως βλέπετε.Σε κάθε μικρο φυλλαράκι βάζουμε με το κουταλάκι του γλυκού το μείγμα και διπλώνουμε με προσοχή να ενώσει καλά η ζύμη μεταξύ της τοποθετούμε στο ταψί και τα τρυπάμε με οδοντογλυφίδα πριν τα βάλουμε στο φούρνο σε θερμοκρασία 170 βαθμούς Κελσίου 20-25 λεπτά.Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βουτάμε στο ανθόνερο  μετά τα σκεπάζουμε με ζάχαρη άχνη ,αφού κρυώσουν καλά τα βάζουμε στη πιατέλα .
Πως θα ετοιμάσετε τη ΓΕΜΙΣΗ  βάζουμε  τα αμύγδαλα και τα καρύδια στο μουλτι (μη τα αλεσετε πολύ ).Αφού έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα  τα βάζουμε σε ένα μπολ,ρ ρίχνουμε τη ζάχαρη τη κανέλα το νερό και τα ασπράδια  και ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα..Καλή επιτυχία σε όποιον επιχειρήσει να τα φτιάξει για πρώτη φορά.

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝIΣΤΟ


Εχτές, πήγαμε να επισκεφτούμε τους φίλους μας και να φτιάξουμε (παραγούλισμα κατά τους ψαράδες, λέγετε ολη η διαδικασία της προετοιμασίασ του χταποδιού,πριν το μαγειρέψουμε )τα χταποδάκια μας, που κατά καιρούς έχουμε πιάσει, όταν πηγαίνουμε και ρίχνουμε τα δίχτυα.

Όπως βλέπετε, βάλαμε τα χταπόδια σε δυο τσουβάλια ναύλον, τα δέσαμε καλά και με τη βοήθεια του κύματος έγιναν μια χαρά. Όσο ποιο πολύ κύμα έχει, τόσο ποιο γρήγορα γίνονται. Εχτές αργήσαμε λίγο αλλά δεν μας "χάλασε" που λένε και τα παιδιά μας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ήπιαμε το καφεδάκι μας, με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, και φυσικά κους κους(κουβεντούλα) χωρίς να ξεχνάμε βέβαια να ελέγχουμε και τα χταπόδια, γιατί είχαν μαζευτεί γατουλες, αλλά και υπάρχει κίνδυνος να έρθει καμία σμέρνα να κόψει το σχοινί και τότε....... πάνε τα χταπόδια.

Αφού τελειώσαμε τα χταπόδια, καθαρίσαμε τις κατσουλες, βγάλαμε και ότι άλλο ήταν άχρηστο ,τα  βάλαμε σε σακουλάκια πολυμπαγκ να τα αποθηκεύσουμε στη κατάψυξη,όχι όλα βέβαια κρατήσαμε μερικά και τι τα κάναμε????????Κοκκινιστά  με μακαρόνια!!!!!!! Η  συνταγή είναι η εξής.

   Ένα με ενάμιση κιλό χταπόδια ,3 κρεμμύδια ,4-5σκελιδες σκόρδο , 2 καρότα ,2 φύλλα δάφνη, μια κούπα ντομάτα τριμμένη , και 3 κουταλιές της σούπας  μπελτέ ,αλάτι,πιπέρι μαύρο  φρέσκοτριμμένο,και κόκκινο γλυκό πιπέρι μπόλικο,μισό φλιτζάνι κρασί ,και μια και μισή κούπα λάδι.
   Βάζουμε το χταπόδι στη χύτρα να πιει τα νερά του (όπως το φέραμε από τη θάλασσα) το έβαλα εγώ ,μόλις εξατμίστηκε το νερό έριξα το κρασί αφού έβρασε και εξατμίστηκε και το κρασί έριξα το λάδι ,ρόδισα καλά τα χταπόδια και μετά έριξα το κρεμμύδι κομμένο κομματάκια ,το σκόρδο ,το καρότο και τα ρόδισα και αυτά μαζί αχ! τι μυρωδιές.Σε ένα μπολ ανακάτεμα καλά τη ντομάτα με το μπελτέ και 2 κούπες νερό  τα έριξα και αυτά και τέλος το αλάτι τα πιπεριά και τη δάφνη μόλις πήρε βράση δοκίμασα πως  είναι  από αλάτι (πάντα  θα δοκιμάζετε τη γεύση του φαγητού που φτιάχνετε πριν πείτε ότι τελειώσατε)έριξα μια κούπα νερό ακόμα και έβαλα το καπάκι της χύτρα μόλις σηκώθηκε η βαλβίδα έκλεισα το μάτι και άφησα επάνω τη χύτρα και περίμενα να κατέβει η βαλβίδα να ανοίξω τη χύτρα.Το χταπόδι ήταν έτοιμο, δεν  πρέπει να βράσει πολύ και χαλάσει η εμφάνιση του και αφού έβγαλα τα χταπόδια σε μια πιατέλα έριξα νερό στη χύτρα τόσο όσο υπολόγισα να βράσει ένα κιλό μακαρόνια (περίπου 8-10 λεπτά)έβρασα τα μακαρόνια και τα άφησα να φουσκώσουν η φίλη μου τα ήθελε ατεντε (αν το γράφω καλά) είχε μάθει βλέπετε στη Ιταλία που την πήγαινε ο άντρας της .Φιλενάδα άντε με  το καλό να ξαναπας ε και πάρτε μας και εμάς.
Α! παρασύρθηκα και το φαγητό τελειοοοοο φυσικά ! ήπιαμε και τα κρασάκια μας !!!!!!!!!!

Ε!!!! να σας διξω,  τι φτιάχνει η φίλη μου, καθότι και αυτή  χρυσοχερα . Κοιτάξτε μια παιδική κουβεντούλα πλεγμένη με τις βελόνες και κεντημένος ο γουινι επάνω με σταυροβελονιά ,Δεν είναι πολύ ωραία ??? Με το καλό να έρθει το μωράκι  να ναι γερο και να σας ζήσει . ΦΙΛΙΑ σε όλους jeny

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

ΨΑΡΑΚΙΑ ...




Γεια σας ωραία είναι τα γλυκά και τα μαγειρέματα και το πλέξιμο φυσικά αλλά μια βόλτα με το καΐκι και άμα πας και για ψάρεμα και βγάλεις και το φαγητό  ε! είναι τέλεια .Εχτές το απόγευμα είχε καλό καιρό και πήγαμε να ρίξουμε τα δίχτυα ,πήραμε τον καφέ μας και το γλυκό φυσικά (μελομακάρονα)  ρίξαμε τα δίχτυα και  τραβήξαμε λίγο κολπαδα ( ο τρόπος που ψαρεύουμε χταπόδια)  αλλά μονό ένα χταπόδι πιάσε καλός μεζές εντάξει είναι πάνω από ένα κιλό γιατί τα μικρά κατω από μισό κιλό τα πατάμε στη θάλασσα να μεγαλώσουν εκτός του ότι απαγορεύετε επιβάλετε να το κάνουμε μόνοι μας όχι να μας το επιβάλουν.Τα δίχτυα τα σηκώσαμε σήμερα και πως βλέπετε σταθήκαμε τυχεροί θα φάμε και σούπα και ψητά .Η γάτα περιμένει το μερίδιο της τα λεμονακια δεν έχουν ωριμάσει ακόμα αλλά υπάρχουν άφθονα λεμόνια στο κήπο της αδελφής μου .Περάστε να πάρετε μεζέ   θα ψήσω σήμερα..φιλακιαααα!!!!!!!!!!!!!

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ





Οι γιορτές πλησιάζουν και τα γλυκά συνεχίζονται οι συνταγές στα blog  δεν ξέρεις ποια να πρωτοφτιαξεις .Εγώ λέω να φτιάξω διάφορες μια και θα φτιάξω πολλά γλυκά για την γιαγιά  τον παππού και  ε ,δεν θα πάμε και σε κάποιους ηλικιωμένους   που δεν έχουν παιδιά η τα έχουν μακριά τα παιδιά τους ? Εγώ λέω όλοι μας να σκεφτούμε όλο και κάποιοι θα υπάρχουν  που  είναι μόνοι και ανήμποροι αυτές τις άγιες ήμερες ας του επισκεφτούμε θα δώσουμε χαρά αλλά και θα πάρουμε .Η συνταγή που έφτιαξα θα τη βρείτε στο blog    <<ΣΥΝΤΑΓΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ>>   Φιλια σε όλους .                                                                         

Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ


Σήμερα είναι του Αγίου  Σπυρίδωνος   ΧΡΌΝΙΑ  ΠΟΛΛΆ σε όσους εορτάζουν και ιδιαιτέρως στη Λιλα και τη φιλενάδα μου τη Ρουλα  τους εύχομαι ότι επιθυμούν και να χαίρονται τις οικογένειες τους.Και τώρα να φτιάξουμε κουραμπιέδες από τη συνταγή της  Μαρίας <<ΑΣΤΕΡΑΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ>>.

Τα υλικά είναι ίδια η μόνη διαφορά εγώ έβαλα καβουρδισμένο αμύγδαλο .μου αρέσει πολύ το αμύγδαλο έτσι.


Έτοιμη η ζύμη θα αρχίσω να φτιάχνω τους κουραμπιέδες φεγγαράκι και αστεράκια.......



Έτοιμοι είναι πάω να ετοιμάσω καφεδάκι  ................... καλά είναι τέλειοι τι γεύση είναι αυτή μπράβο Μαρία !!!!!!!!!!!!!!!!







Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΝΣΟ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΟΝΑΚΙ







Γεια σας!! Σήμερα,  επιτέλους χειμώνιασε.  Φυσάει πολύ και άρχισε να κρυώνει. Έτσι άναψα το τζάκι και πήρα τον υπολογιστή μου, για να ανεβάσω το πόνσο που μολις τελείωσα. Ευκαιρία έψαχνα να κάνω μια βολτίτσα στα blog σας, να δω τι καινούργιο έχετε ανεβάσει καλές  μου φίλες .
 Τα βράδια άναβα το τζάκι, αν και δεν έκανε κρύο,  έπαιρνα το πλεχτό μου καθομουν δίπλα στην πολυθρονα και έτσι περνούσε η ώρα.  Αφού η τηλεόραση δεν έχει κάτι ουσιώδες, ούτε μας λένε κάτι αισιόδοξο, παρα μόνο ανεργία ,ακρίβεια και άσχημες ειδήσεις. Άσε αυτό το μνημόνιο ποια, αμάν πως την κατάντησαν την Ελλαδιτσα μας,  έλεος έλεος.... μόνο αυτό έχω να πω. Τέλος πάντων, στα δικά μας τώρα,  το πόνσο αυτό πλέκετε πολύ εύκολα  πάρτε  κλωστή που  σας αρέσει και το ανάλογο βελονάκι και με λίγη υπομονή θα φτιάξετε ένα πονσο να σας ζεσταίνει ή να το χαρίσετε σε  κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο, να του κρατάει ζεστασιά τις κρύες ημέρες που έρχονται .
Φιλιά και καλό χειμώνα να έχετε....

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ......




ΚΑΛΑ   ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  με υγεία και αγάπη για όλο τον κόσμο .Ημέρες χαράς  που τις περνάμε μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και όσο μπορούμε να δώσουμε αγάπη και χαρά σε αυτούς  τους δύσκολους καιρούς που ζούμε και έχουμε απομονωθεί.Πρέπει να αφήσουμε τα όμορφα συναισθήματα μας να βγούνε προς τα έξω να αλλάξουμε αυτόν τον άπονο και σκληρό κόσμο γιατί μπορούμε όλοι μας και  έχουμε κάτι ωραίο μέσα μας να δώσουμε στους συνανθρώπους μας και ειδικότερα στους νέους και στους ηλικιωμένους και να  μη τους ξεχνάμε .Να μη ξεχάσω να πω ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  σε όσους γιορτάζουν σήμερα.Φιλιά σε όλους.

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

ΕΣΑΡΠΑ



Εσάρπα για μένα ε? Τι λέτε  δεν πρέπει να φτιάξω και κάτι για μένα γιατί όσο και να είναι καλός ο καιρός ακόμα το βραδάκι έχει ψύχρα και κάτι πρέπει να ρίχνω στην πλάτη . Το σχέδιο που βλέπετε μου αρέσει πολύ και είναι  εύκολο ,δεν άργησα να το φτιάξω. Άμα ασχολείστε με το βελονάκι πάρτε κλωστή και φτιαξτετο για εσάς η για κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο όλο και κάποιο δώρο θα θέλετε να κάνετε .